Advocaten
Problemen in de familiesfeer

Advocaten is gespecialiseerd in familierecht

Echtscheiding

Boedelscheiding · echtscheidingsconvenant · ouderschapsplan

Als u wilt scheiden heeft u een advocaat nodig die het verzoekschrift tot echtscheiding indient bij de rechtbank. Een scheiding is een periode waar veel bij komt kijken, zeker wanneer er minderjarige kinderen bij betrokken zijn. Om dit proces zo ongecompliceerd mogelijk te laten verlopen is het van belang dat een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan opgesteld wordt. In het echtscheidingsconvenant worden afspraken vastgelegd over o.a. de verdeling van de bezittingen en schulden, partneralimentatie en het pensioen. In het ouderschapsplan worden afspraken vastgelegd over o.a. de verdeling van de zorg (omgang), het ouderlijk gezag en de kinderalimentatie. Advocaten kan u met dit alles helpen. U kunt hiervoor een vrijblijvende afspraak maken. Het eerste gesprek bij Advocaten is altijd gratis.

Omgang

Omgangsregeling

Als slechts één ouder gezag heeft over de kinderen, is sprake van eenhoofdig gezag. Meestal is dit de moeder omdat die van rechtswege het gezag heeft. Als het kind tijdens het huwelijk is geboren heeft ook de vader automatisch het ouderlijk gezag. Als ouders niet met elkaar zijn gehuwd en zij het gezag over de kinderen nooit hebben geregeld, kan natuurlijk wel een omgangsregeling worden afgesproken wanneer u uit elkaar gaat. Dit staat los van het gezag. In het geval ouders niet samen het gezag hebben, maar wel afspraken maken over wanneer de ouder zonder gezag zijn kind ziet, spreken we over een omgangsregeling (in plaats van een zorgregeling). Neem contact op met Advocaten voor een gratis intakegesprek.

Kinderalimentatie

Financiële zorg voor de kinderen

Wanneer je uit elkaar gaat is het verstandig om de afspraken over de kinderalimentatie officieel vast te laten leggen en te laten bekrachtigen door de rechter. De niet verzorgende ouder betaalt kinderalimentatie aan de ouder die de kinderen verzorgt. De kinderalimentatie is in principe voor alle kosten van het kind (eten, drinken, kleding, uitjes, kinderopvang etc.). De kinderalimentatie kan worden opgenomen in een ouderschapsplan. Wij helpen u graag bij het opstellen van een ouderschapsplan. Mocht u er samen met uw partner niet uitkomen? Dan stappen wij voor u naar de rechter voor het vaststellen van de kinderalimentatie.

Partneralimentatie

Financiële zorg voor elkaar

Wanneer je gaat scheiden blijf je verplicht om voor elkaar te zorgen, dit wordt de alimentatieplicht genoemd. De alimentatieplicht geldt voor zowel partners die gehuwd waren, als voor partners die een geregistreerde partnerschap hadden. Het is verstandig om de afspraken over de partneralimentatie officieel vast te leggen en te laten bekrachtigen door de rechter. Advocaten helpt u daar graag bij. Mocht u er samen met uw partner niet uitkomen? Dan stappen wij voor u naar de rechter voor het vaststellen van de alimentatie.

Erkenning

Ouderlijk gezag

Bent u niet getrouwd of heeft u geen geregistreerd partnerschap? Dan heeft u niet automatisch het gezag over uw kind. Hiervoor dient u het kind eerst te erkennen. Hiervoor is toestemming van de moeder nodig. Geeft de moeder geen toestemming, dan kunnen wij voor u vervangende toestemming vragen bij de rechter. Advocaten helpt u graag verder.

Andere vraag

Dé advocaat voor familierecht in Rotterdam

Mocht u toch tegen problemen oplopen waar u niet zo goed van weet wat u daar het beste mee kunt doen, neemt dan gerust contact met ons op. Wij zijn gevestigd aan het Halfrond 86 op de Kop van Zuid in Rotterdam.

Winnaar
review awards 2017

Jaarlijks reikt advocaatscore de landelijke review awards uit op basis van de beoordelingen van cliënten. In 2017 won Advocaten met een score van 9,7 in de categorie 'communicatie'. Daar zijn wij uiteraard trots op!

9,7
Winnaar 2017

Gratis
Inloopspreekuur


Elke dag tussen 14.00 en 15.00 bent u welkom op ons gratis inloopspreekuur.U kunt op deze tijden langskomen zonder afspraak. Bezoekers worden geholpen op volgorde van binnenkomst.

is gevestigd in Rotterdam op de Kop van Zuid aan het Halfrond 86.

Stel uw vraag

Wij helpen u graag.