Advocaten
Problemen met de bijstand

Advocaten is gespecialiseerd in bijstand

Afwijzing

Is uw aanvraag afgewezen?

Het kan gebeuren dat uw aanvraag voor een bijstandsuitkering om wat voor reden dan ook is afgewezen. Advocaten adviseert u om in ieder geval direct een nieuwe aanvraag voor bijstand in te dienen. Tegelijkertijd kan Advocaten gratis voor u in bezwaar en de rechter vragen om een voorschot.

Lees verder ...

Buiten behandeling

Is uw aanvraag buiten behandeling gesteld?

Dit houdt in dat uw aanvraag niet (verder) wordt behandeld. Dat mag de gemeente alleen in specifieke gevallen doen. Advocaten adviseert u om in ieder geval direct een nieuwe aanvraag voor bijstand in te dienen. Tegelijkertijd kan Advocaten gratis voor u in bezwaar en de rechter vragen om een voorschot.

Lees verder ...

Opgeschort

Is uw bijstandsuitkering opgeschort?

Als de gemeente uw bijstandsuitkering opschort heeft u juridisch gezien nog steeds een bijstandsuitkering, maar de gemeente betaalt die (tijdelijk) niet meer uit. De gemeente mag niet zomaar uw uitkering opschorten. Advocaten kan gratis voor u in bezwaar en de rechter vragen om een voorschot.

Lees verder ...

Intrekking

Is uw bijstand stopgezet?

Is uw bijstand stopgezet? De gemeente kan om diverse redenen uw uitkering intrekken. Dit kan zelfs met terugwerkende kracht. Advocaten adviseert u om in ieder geval direct een nieuwe aanvraag voor bijstand in te dienen. Tegelijkertijd kan Advocaten gratis voor u in bezwaar en de rechter vragen om een voorschot.

Lees verder ...

Terugvordering

Vordert de gemeente een bedrag van u terug?

De gemeente kan op diverse gronden bijstand terugvorderen. Dit wordt vaak gevolgd door een boete. Advocaten begrijpt dat het belangrijk is dat alleen wordt teruggevorderd als dat juridisch mag en uiteraard moet ook het bedrag kloppen. Als u van mening bent dat onterecht of teveel wordt teruggevorderd, dan kan Advocaten gratis voor u in bezwaar.

Lees verder ...

Boete

Heeft u een boete gekregen?

De gemeente legt een boete op als u niet aan uw verplichtingen heeft gehouden en u hierdoor teveel bijstandsuitkering heeft ontvangen. Als u de boete onterecht of te hoog vindt, dan kan Advocaten gratis voor u in bezwaar.

Lees verder ...

Maatregel

Heeft de gemeente een maatregel opgelegd?

Een maatregel van de gemeente kan variëren van een waarschuwing tot maximaal drie (3) maanden 100% inhouding op uw uitkering. Uw maandelijkse kosten lopen wel gewoon door. Advocaten gaat niet alleen gratis voor u in bezwaar tegen de maatregel, maar dient ook gratis voor u een verzoek in bij de rechter om de gemeente opdracht te geven uw uitkering door te betalen tijdens de bezwaarprocedure.

Lees verder ...

Bijzondere bijstand

Wist u dat u voor bijzondere kosten extra bijstand kunt vragen?

Voor bepaalde onverwachte kosten kunt u om extra bijstand vragen. De regels voor deze bijzondere bijstand zijn strikt. Als de aanvraag is afgewezen, kunnen wij voor u beoordelen of dat terecht is gebeurd. Is dat niet het geval, dan kan Advocaten gratis voor u in bezwaar tegen de afwijzing.

Lees verder ...

Andere vraag

Pro deo advocaat

Mocht u toch tegen problemen oplopen waar u niet zo goed van weet wat u daar het beste mee kunt doen, neemt dan gerust contact met ons op. Bij Advocaten vindt u dé pro deo advocaat van Rotterdam.

Winnaar
review awards 2017

Jaarlijks reikt advocaatscore de landelijke review awards uit op basis van de beoordelingen van cliënten. In 2017 won Advocaten met een score van 9,7 in de categorie 'communicatie'. Daar zijn wij uiteraard trots op!

9,7
Winnaar 2017

Gratis
Inloopspreekuur


Elke dag tussen 14.00 en 15.00 bent u welkom op ons gratis inloopspreekuur.U kunt op deze tijden langskomen zonder afspraak. Bezoekers worden geholpen op volgorde van binnenkomst.

is gevestigd in Rotterdam op de Kop van Zuid aan het Halfrond 86.

Stel uw vraag

Wij helpen u graag.