Afdrukken

Advocaten
Vakantiedagen

Advocaten is gespecialiseerd in arbeidsrecht

Wat is vakantiegeld?

Over uw salaris bouwt u vakantiegeld op. Het vakantiegeld is wettelijk vastgesteld op 8% van uw jaarsalaris. Daarnaast bouwt u ook vakantiegeld op over opgenomen verlofuren. Het vakantiegeld is bedoeld als een aanvulling op uw salaris. Daarom betaalt u over uw vakantiegeld het bijzondere belastingtarief. Soms zit het vakantiegeld al in uw loon inbegrepen, bijvoorbeeld als u een all-in loon hebt. Dit is vaak het geval bij werknemers met een oproepcontract. Ook kan het vakantiegeld worden uitgekeerd in de vorm van een persoonlijk keuzebudget.

Wanneer wordt het vakantiegeld betaald?

Het vakantiegeld wordt doorgaans in mei of juni betaald. Het moment van uitbetaling is niet wettelijk vastgelegd. U en uw werkgever kunnen eigen afspraken maken, zoals maandelijkse uitbetaling. Als u uit dienst gaat voordat het vakantiegeld is uitbetaald, valt uw vakantiegeld binnen de eindafrekening. Het vakantiegeld wordt dan naar rato uitgekeerd.

Onze diensten

Gratis intakegesprek

Q advocaten kan u helpen met het vorderen van uw vakantiegeld. Elke dag tussen 14.00 en 15.00 bent u welkom op ons gratis inloopspreekuur. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Q Advocaten is gevestigd op de Kop van Zuid in Rotterdam aan het Halfrond 86.

Kosten

Voordat we voor u aan de slag gaan, kijken wij altijd eerst of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand (advocaat van onvermogen). Als u hiervoor aanmerking komt, betaalt u een eenmalige eigen bijdrage. De voorwaarden hiervoor vindt u op deze website. Komt u niet in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan kunnen wij u helpen op basis van een uurtarief of op basis van een vaste prijsafspraak. U weet dus altijd waar u aan toe bent.