Advocaten
Transitievergoeding

Advocaten is gespecialiseerd in de transitievergoeding

Recht op transitievergoeding

De transitievergoeding is een wettelijke vergoeding waar u recht op heeft bij een ontslag volgens de wettelijke ontslagprocedure. De vergoeding is bedoeld om de overgang naar een andere baan makkelijker te maken en om inkomensverlies op te vangen. De transitievergoeding wordt berekend vanaf de eerste dag dat u in dienst bent. De transitievergoeding is een bijzondere (bruto) uitkering, waarvoor het maximale belastingtarief wordt gehanteerd. Let wel op: De transitievergoeding kan tot drie maanden na einde van het dienstverband worden gevorderd.

Lees hier meer over ontslag

Uitzonderingen

Helaas heeft niet iedere werknemer recht op een transitievergoeding. De wet maakt een aantal uitzonderingen. Een werknemer heeft geen recht op een transitievergoeding als:

  1. de leeftijd van achttien nog niet is bereikt en de arbeidsomvang minder dan twaalf uur per week bedraagt (bijbaantjesuitzondering);
  2. het dienstverband eindigt na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd;
  3. het eindigen van het dienstverband het gevolg is van verwijtbaar handelen of nalaten van de werknemer;
  4. de werkgever failliet is verklaard.

Hoogte van de transitievergoeding

De transitievergoeding bedraagt in beginsel één zesde deel van een maandsalaris per gewerkt half jaar. Bij een dienstverband van drie jaar heeft u dus recht op transitievergoeding van één maandsalaris.

Uitzonderingen

Ook op de hoogte van de transitievergoeding zijn een aantal uitzonderingen:

  1. Een CAO kan een andere transitievergoeding bevatten;
  2. Als de werkgever minder dan 25 personeelsleden heeft en aantoonbare financiële problemen heeft, tellen de dienstjaren voor 2013 niet mee met de berekening van de transitievergoeding.

Onze diensten

Gratis intakegesprek

Bent u ontslagen zonder dat uw werkgever de transitievergoeding wil betalen? Of twijfelt u over de hoogte van uw transitievergoeding? Q advocaten helpt u graag verder. Elke dag tussen 14.00 en 15.00 bent u welkom op ons gratis inloopspreekuur. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Q Advocaten is gevestigd op de Kop van Zuid in Rotterdam aan het Halfrond 86.

Kosten

Voordat we voor u aan de slag gaan, kijken wij altijd eerst of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand (advocaat van onvermogen). Als u hiervoor aanmerking komt, betaalt u een eenmalige eigen bijdrage. De voorwaarden hiervoor vindt u op deze website. Komt u niet in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan kunnen wij u helpen op basis van een uurtarief of op basis van een vaste prijsafspraak. U weet dus altijd waar u aan toe bent.

Cliënt
Tevredenheid

 

Wij horen graag wat onze verbeterpunten zijn. De beoordelingen door onze cliënten zijn daarom van onschatbare waarde.

Meewerken aan ons cliënt tevredenheidsonderzoek is niet verplicht. Wel stellen wij uw mening zeer op prijs.

9,5
92 beoordelingen

Gratis
Inloopspreekuur


Elke dag tussen 14.00 en 15.00 bent u welkom op ons gratis inloopspreekuur.U kunt op deze tijden langskomen zonder afspraak. Bezoekers worden geholpen op volgorde van binnenkomst.

Wij zijn gevestigd in Rotterdam op de Kop van Zuid aan het Halfrond 86.

Stel uw vraag

Wij helpen u graag.