Advocaten
Kinderopvangtoeslag

Advocaten is gespecialiseerd in de herstelregelingen kinderopvangtoeslag

Gratis advocaat
Juridische hulp

Bent u een ouder die is gedupeerd door de problemen bij de kinderopvangtoeslag? Dan heeft u recht op een gratis advocaat. U hoeft hier niks voor te doen. Advocaten regelt de hele aanvraag voor u bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Advocaten staat inmiddels meer dan 1.300 gedupeerden bij.

Lichte Toets
Catshuisregeling

Na aanmelding voor een herbeoordeling van de kinderopvangtoeslag zal de belastingdienst door middel van de ‘lichte toets’ beoordelen of u in aanmerking komt voor de Catshuisregeling. Als dat het geval is, ontvangt u € 30.000,-. Heeft u een afwijzing ontvangen? Wij maken dan gratis bezwaar voor u.

Integrale beoordeling
Beschikking herbeoordeling kinderopvangtoeslag

Bent u het niet eens met het besluit van de belastingdienst op de integrale beoordeling? Wij kunnen u gratis helpen met het indienen van een bezwaarschrift.

Vooraankondiging
Zienswijze

Na de lichte toets, gaat de belastingdienst uw aanvraag integraal behandelen. U ontvangt eerst een voorlopig standpunt. U heeft dan zes weken de tijd om uw mening (zienswijze) hierop te geven. Bijvoorbeeld omdat volgens u de berekening niet klopt of de informatie niet compleet is. Wij kunnen u gratis helpen met het controleren van de vooraankondiging en het indienen van een zienswijze.

Nog geen besluit
Belastingdienst te laat

Als u zich heeft aangemeld voor een herbeoordeling, dan dient de belastingdienst binnen 12 maanden een beslissing te nemen. Heeft u na 12 nog geen besluit, dan versturen wij een ingebrekestelling. De Belastingdienst heeft dan nog twee weken de tijd om een beslissing te nemen. Daarna heeft u automatisch recht op een dwangsom. Deze dwangsom kan oplopen tot maximaal € 1.442,-. Daarnaast zullen wij voor u beroep instellen bij de rechtbank wegens het niet tijdig nemen van een besluit. Wij vragen de rechtbank dan om een aanvullende dwangsom € 100,- per dag met een maximum van € 15.000,-.

Commissie Werkelijke Schade
Schadevergoeding

Als uw werkelijke schade hoger is dan het bedrag dat in de definitieve beschikking staat, kunt u zich hiervoor aanmelden bij de Commissie Werkelijke Schade. U kunt bijvoorbeeld denken aan kosten voor eerder hulp en bijstand aan uw gezin, kosten voor psychische hulp, emotionele schade, vermogensschade, inkomensschade etc. Heeft u vragen belt u ons dan gerust. Wij staan u graag te woord.

Andere vraag
Staat uw vraag hier niet bij?

Mocht u toch tegen problemen oplopen waar u niet zo goed van weet wat u daar het beste mee kunt doen, neemt dan gerust contact met ons op.

Aanmelden gratis advocaat

U kunt zich bij ons aanmelden voor een gratis die u helpt met alles rondom de kinderopvangtoeslag.