Advocaten
Problemen met de bijstand

Advocaten is gespecialiseerd in bijstand

Intrekking
Is uw bijstandsuitkering ingetrokken?

De gemeente kan om diverse redenen uw uitkering intrekken. De intrekkingsdatum kan zelfs in het verleden liggen, waardoor u bijstand moet terugbetalen. In dat geval krijgt u veelal ook nog een boete. Uiteraard kan de gemeente niet zomaar uw uitkering intrekken. Hiervoor gelden strenge regels en de bewijslast ligt in principe bij de gemeente.

Hoe nu verder

Wij adviseren u om in ieder geval direct een nieuwe aanvraag in te dienen. Daarnaast kan Advocaten voor u in bezwaar tegen de intrekking van uw bijstandsuitkering. Dit doen wij gratis voor u. Het bezwaar tegen de intrekking kan samen met uw nieuwe aanvraag, waardoor u twee kansen op herstel van uw bijstand heeft.

Voorlopige voorziening

Advocaten begrijpt heel goed dat u zonder inkomsten uw vaste lasten en boodschappen niet meer kunt betalen. De gemeente heeft acht weken de tijd om op de nieuwe aanvraag te beslissen en een bezwaarprocedure duurt soms nog langer. Daarom kan Advocaten de rechter vragen om de gemeente opdracht te geven een voorschot aan u te betalen, ook dit is gratis

Vrijblijvende afspraak

Elke zaak is anders. Voor een goed advies is het daarom handiger om een afspraak te maken. Wij luisteren naar uw verhaal en bestuderen het besluit van de gemeente. Daarna vertellen wij wat uw opties zijn. Zo'n afspraak verplicht u tot niets en is uiteraard gratis. Belt u gerust contact met ons op voor een afspraak, of kom langs op ons inloopspreekuur.

Cliënt
Tevredenheid

 

Wij horen graag wat onze verbeterpunten zijn. De beoordelingen door onze cliënten zijn daarom van onschatbare waarde.

Meewerken aan ons cliënt tevredenheidsonderzoek is niet verplicht. Wel stellen wij uw mening zeer op prijs.

9,8
114 beoordelingen

Stel uw vraag

Wij helpen u graag.