Advocaten
Problemen met de bijstand

Advocaten is gespecialiseerd in bijstand

Buiten behandeling
Is uw aanvraag buiten behandeling gesteld?

In speciale gevallen mag de gemeente uw aanvraag voor een bijstandsuitkering buiten behandeling stellen. Dat wil zeggen dat de aanvraag niet verder in behandeling wordt genomen. De gemeente is wel aan strikte regels gebonden. Is de gemeente bijvoorbeeld van mening dat niet voldoende informatie beschikbaar was om uw aanvraag verder in behandeling te nemen, dan moet de gemeente u wel een herstelmogelijkheid geboden hebben. Ook moet de gemeente duidelijk omschreven hebben welke gegevens zij van u nodig hebben en moeten de gevraagde gegevens ook echt noodzakelijk zijn om uw recht op bijstand vast te stellen. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de regels waar de gemeente zich aan moet houden.

Hoe nu verder

Een bijstandsuitkering vraagt men niet voor niets aan. Als de aanvraag buiten behandeling wordt gesteld, is dat een groot probleem. Wij adviseren u om in ieder geval direct een nieuwe aanvraag in te dienen. Daarnaast kan Advocaten voor u in bezwaar tegen het buiten behandeling stellen van uw aanvraag. Dit doen wij gratis voor u. Het bezwaar tegen het buiten behandeling stellen van uw aanvraag kan samen met uw nieuwe aanvraag, waardoor u twee kansen op toekenning hebt.

Voorlopige voorziening

Advocaten begrijpt heel goed dat u zonder inkomsten uw vaste lasten en boodschappen niet meer kunt betalen. De gemeente heeft acht weken de tijd om op de nieuwe aanvraag te beslissen en een bezwaarprocedure duurt soms nog langer. Daarom kan Advocaten de rechter vragen om de gemeente opdracht te geven een voorschot aan u te betalen, ook dit is gratis

Vrijblijvende afspraak

Elke zaak is anders. Voor een goed advies is het daarom handiger om een afspraak te maken. Wij luisteren naar uw verhaal en bestuderen het besluit van de gemeente. Daarna vertellen wij wat uw opties zijn. Zo'n afspraak verplicht u tot niets en is uiteraard gratis. Neemt u gerust contact met ons op voor een afspraak, of kom langs op ons inloopspreekuur.

Cliënt
Tevredenheid

 

Wij horen graag wat onze verbeterpunten zijn. De beoordelingen door onze cliënten zijn daarom van onschatbare waarde.

Meewerken aan ons cliënt tevredenheidsonderzoek is niet verplicht. Wel stellen wij uw mening zeer op prijs.

9,8
114 beoordelingen

Stel uw vraag

Wij helpen u graag.