Advocaten
Transitievergoeding

Advocaten is gespecialiseerd in de transitievergoeding

Recht op transitievergoeding

De transitievergoeding is een wettelijke vergoeding waar u recht op heeft bij een ontslag volgens de wettelijke ontslagprocedure. De vergoeding is bedoeld om de overgang naar een andere baan makkelijker te maken en om inkomensverlies op te vangen. De transitievergoeding wordt berekend vanaf de eerste dag dat u in dienst bent. De transitievergoeding is een bijzondere (bruto) uitkering, waarvoor het maximale belastingtarief wordt gehanteerd. Let wel op: De transitievergoeding kan tot drie maanden na einde van het dienstverband worden gevorderd.

Lees hier meer over ontslag

Hoogte van de transitievergoeding

De transitievergoeding bedraagt in beginsel één zesde deel van een maandsalaris per gewerkt half jaar. Bij een dienstverband van drie jaar heeft u dus recht op transitievergoeding van één maandsalaris. In de cao kan een hogere vergoeding worden overeengekomen.

Onze diensten

Gratis intakegesprek

Bent u ontslagen zonder dat uw werkgever de transitievergoeding wil betalen? Of twijfelt u over de hoogte van uw transitievergoeding? Q advocaten helpt u graag verder. Elke dag tussen 14.00 en 15.00 bent u welkom op ons gratis inloopspreekuur. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Q Advocaten is gevestigd op de Kop van Zuid in Rotterdam aan het Halfrond 86.

Kosten

Voordat we voor u aan de slag gaan, kijken wij altijd eerst of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand (advocaat van onvermogen). Als u hiervoor aanmerking komt, betaalt u een eenmalige eigen bijdrage. De voorwaarden hiervoor vindt u op deze website. Komt u niet in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan kunnen wij u helpen op basis van een uurtarief of op basis van een vaste prijsafspraak. U weet dus altijd waar u aan toe bent.

Cliënt
Tevredenheid

 

Wij horen graag wat onze verbeterpunten zijn. De beoordelingen door onze cliënten zijn daarom van onschatbare waarde.

Meewerken aan ons cliënt tevredenheidsonderzoek is niet verplicht. Wel stellen wij uw mening zeer op prijs.

9,8
114 beoordelingen

Stel uw vraag

Wij helpen u graag.