Advocaten
Opzegtermijn

Advocaten is gespecialiseerd in opzegtermijnen

Wettelijke opzegtermijn

Als u zelf uw arbeidsovereenkomst wilt opzeggen geldt een opzegtermijn van een maand. U dient altijd vóór de laatste dag van de maand op te zeggen. Als u bijvoorbeeld op 2 september opzegt, gaat de opzegtermijn pas na 30 september in, waardoor 31 oktober uw laatste werkdag is.

Voor de werkgever gelden andere opzegtermijnen. Voor iedere vijf jaar die u in dienst bent geweest, wordt de opzegtermijn voor de werkgever een maand langer. Als u langer dan vijftien jaar in dienst bent, is de opzegtermijn van uw werkgever vier maanden. Dit is maximale wettelijke opzegtermijn. Ook uw werkgever dient tegen het einde van de maand op te zeggen.

Bij een ontslag(name) in de proeftijd of ontslag op staande voet, is de opzegtermijn niet van toepassing.

Contractuele opzegtermijn

De wet laat ruimte voor afwijkingen in de arbeidsovereenkomst of CAO. U en uw werkgever kunnen namelijk een langere opzegtermijn overeenkomen, zolang de opzegtermijn van uw werkgever het dubbele van uw eigen opzegtermijn is. Alleen in een CAO mag bepaald worden dat de opzegtermijn voor beide partijen gelijk is. De opzegtermijn van de werkgever mag in ieder geval nooit korter zijn dan uw eigen opzegtermijn.

Onregelmatige opzegging

Het is voor beide partijen belangrijk om de opzegtermijn in acht te nemen. Als partijen uit elkaar gaan zonder rekening te houden met de opzegtermijn, ontstaat voor de benadeelde partij een vordering tot een gefixeerde schadevergoeding wegens onregelmatige opzegging. Dit betekent dat de hoogte van de schadevergoeding gelijk is aan de hoogte van het salaris dat zou zijn ontvangen als de opzegtermijn wel in acht was genomen. Bijvoorbeeld: stel uw werkgever ontslaat u per direct, terwijl hij eigenlijk een opzegtermijn van twee maanden had. In dat geval kunt u een schadevergoeding van twee maandsalarissen vorderen.

Onze diensten

Gratis intakegesprek

Heeft uw werkgever geen rekening gehouden met de opzegtermijn? Q-advocaten helpt u graag met vorderen van de schadevergoeding en de afwikkeling van uw dienstverband. Elke dag tussen 14.00 en 15.00 bent u welkom op ons gratis inloopspreekuur. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Q Advocaten is gevestigd op de Kop van Zuid in Rotterdam aan het Halfrond 86.

Kosten

Voordat we voor u aan de slag gaan, kijken wij altijd eerst of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand (advocaat van onvermogen). Als u hiervoor aanmerking komt, betaalt u een eenmalige eigen bijdrage. De voorwaarden hiervoor vindt u op deze website. Komt u niet in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan kunnen wij u helpen op basis van een uurtarief of op basis van een vaste prijsafspraak. U weet dus altijd waar u aan toe bent.

Cliënt
Tevredenheid

 

Wij horen graag wat onze verbeterpunten zijn. De beoordelingen door onze cliënten zijn daarom van onschatbare waarde.

Meewerken aan ons cliënt tevredenheidsonderzoek is niet verplicht. Wel stellen wij uw mening zeer op prijs.

9,8
114 beoordelingen

Stel uw vraag

Wij helpen u graag.