Advocaten
Wie zijn wij?

mr. Van den Ende

Tijdens zijn studie kwam hij in aanraking met de gefinancierde rechtshulp doordat hij als vrijwilliger werkzaam was bij de rechtswinkel Dordrecht.

Na een studentstage bij een groot commercieel advocatenkantoor wist hij dat zijn hart bij de gefinancierde rechtshulp lag. Na zijn afstuderen is hij direct begonnen als advocaat bij Rietbergen en Partners. Nu werkt hij bij advocaten.

Mr. van den Ende heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Personen- en Familierecht
 • Psychiatrisch patiëntenrecht
 • Sociaal-zekerheidsrecht (uitkeringen, kinderopvangtoeslag)

mr. Scheermeijer

Tijdens zijn studie was hij bestuurder van de rechtswinkel Dordrecht. Ook publiceerde hij een onderzoek naar de sociale rechtshulp in Nederland.

Na zijn studie was hij vijf jaar leidinggevende bij het Bureau Sociaal Raadslieden. Daarna ging hij als advocaat aan de slag bij Rietbergen en Partners advocaten. Nu werkt hij bij advocaten.

Mr. Scheermeijer heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Arbeidsrecht
 • Huurrecht (Bedrijfsruimte, Woonruimte)
 • Sociaal-zekerheidsrecht (uitkeringen, kinderopvangtoeslag)

mr. Cheung

Tijdens haar studie kwam zij als vrijwilliger van de rechtswinkel Dordrecht in aanraking met de gefinancierde rechtshulp. Zij is ook enkele jaren bestuurder van de rechtswinkel Dordrecht geweest.

Mr. Cheung heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Arbeidsrecht
 • Personen- en Familierecht
 • Huurrecht (Bedrijfsruimte, Woonruimte)
 • Sociaal-zekerheidsrecht (uitkeringen, kinderopvangtoeslag)

mr. Bijvank

Tijdens zijn studie werd hij voorzitter van de rechtswinkel Dordrecht, wat hij tot op heden met plezier doet.

Na zijn studie is hij begonnen als jurist bij een grote rechtsbijstandsverzekeraar. Hier heeft hij ontdekt dat zijn passie toch bij de gefinancierde rechtshulp ligt. Daarom werkt hij nu bij Advocaten.

Mr. Bijvank heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Arbeidsrecht
 • Personen- en Familierecht
 • Sociaal-zekerheidsrecht (uitkeringen, kinderopvangtoeslag)

Iedere advocaat is op grond van zijn/haar registratie verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Kleijwegt, LL.B

Tijdens haar studie hield zij zich bezig met de recente ontwikkelingen van de kinderopvangtoeslagaffaire. Ook heeft zij een onderzoek gedaan naar toegang tot het recht. Haar maatschappelijke betrokkenheid uit zij zich als vrijwilliger in de zorg, meer specifiek op het gebied van dementerende ouderen.

Na het afronden van haar studie is zij in dienst getreden bij Advocaten als juridisch medewerker om zich volledig te richten op de kinderopvangtoeslagaffaire, waarbij gedupeerde ouders centraal staan. Daarbij heeft zij een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Haar betrokkenheid, open blik en oplossingsgerichtheid maakt dat zij een goede aanvulling is aan ons team.

mr. Bogaards

Tijdens haar studie heeft zij deelgenomen aan het honoursprogramma. Ook was zij in het kader van haar Master Jeugdrecht op uitwisseling aan de prestigieuze Peter A. Allard School of Law, University of British Columbia, te Canada.

Wij kennen mr. Bogaards als een betrokken advocaat met een luisterend oor.

Stel uw vraag

Wij helpen u graag.